14 Şubat 2016 Pazar

UC Browser PC nedir? Nasıl kullanılır?



Mobil cihazlarda adını sık sık duyduğumuz UC Browser şimdilerde adını masaüstünde duyurmak istiyor. Mobil platformla, PC platformlarını uyumlu bir şekilde kullanmayı hedefleyen UC browser sunduğu özellikler ile de adından söz ettirecek gibi. UC Browser'in sunduğunu önemli özelliklere yakından bakacak olursak;

Bir tarayıcıda olması gereken gizli pencere, yer imi yöneticisi bulunan UC Browser fare hareketlerini de bünyesinde barındırıyor. Özellikle fare hareketleri ile webde gezinmeye alışan kişiler için bu özellik vazgeçilmez olacaktır.
Ayrıca bir tarayıcı kurulur kurulmaz genellikle Adobe Flash ve Adblock gibi eklentiler kurulur. UC Browser kurduğunuzda bunlara için zahmete girmeye gerek yok. Bu iki özellike tarayıcı içinde dahili olarak geliyor.

Tarayıcıyı açar açmaz sizi Opera’dan alışık olduğumuz gibi bir speed dial (Hızlı erişim) ile karşılıyor. Klasik ve modern olarak sizden bir hızlı erişim seçmenizi istiyor. Modern hızlı erişim her ne kadar şık görünüyor ise eğer eski bir Opera kullanıcı iseniz veya çok fazla siteyi hızlı erişiminize koyuyorsanız UC Browser’ın sunduğu Speed Dial size yeterli gelmeyecektir. Elbetteki çeşitli eklentiler ile yeni bir hızlı erişim edinebilirsiniz.
Google Chrome’unda kullandığı  Chromium tabanını kullanan UC Browser böylelikle eklenti sorununu gidermiş duruyor. Chrome mağazasındaki hemen hemen her eklentiyle tam uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.
UC Browser hızlı erişim

UC Browser kişiselleştirme açısından oldukça
başarılı. Sağ üstteki elbise biçimdeki butona basarak UC Browser’ın tema mağazası çıkıyor. Oldukça başarılı, renkli ve değişik temalara sahip olan tarayıcı size hitap etmekte fazla zorlanmayacak. 
Tema konusundan laf açılmışken eğer geceleri sık sık bilgisayar kullanıyorsanız ‘Gece Modu’ özelliği tam size göre.


Bir diğer ilgi çeken özelliği ise kullandığınız bilgisayarı bir modem yaparak wi-fi ağınızı genişletmeye çalışıyor. Eğer bu özellik tam bir şekilde çalışmıyorsa bu bağlantıdan gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

Ayarlar menüsünde ‘Acceleration’ seçeneğinde ise webde gezinme hızını arttıracak önemli seçenekler bulunuyor.
Bu özellikleri açıklamak gerekirse;

Enable link preloading = Farenizle bir linkin üzerinde durduğunuz anda arka planda web sayfası yüklenmeye başlıyor. Böylelikle web sayfasına tıkladığınızda açılma hızı daha fazla oluyor.

Enable next page preloading = Bir web sayfasında birden fazla sayfa varsa diğer sayfaları arka planda yüklüyor. Böylelikle diğer sayfalar çok hızlı bir şekilde açılıyor.

Enable auto page scroll = Web sayfasında ‘bir sonraki sayfa’ gibi bir seçenek varsa okuduğunuz sayfanın sonuna geldiğinizde, web sayfası bölünecek ve diğer sayfa aşağıda olacak. Böylelikle hiçbir butona basmadan okumanıza devam edebileceksiniz. 

Enable cloud boost = Web sayfasındaki resimleri herhangi bir kayıp olmadan sıkıştırmaya yarayan teknoloji.
Bu özellik şöyle çalışır; Bir web sayfasına girdiğinizde bu erişim talebiniz uc browser sunucularına iletilir, Sayfa ilk olarak orada sıkıştırılır ve sizin tarayıcınız bu sunucu üzerinden sayfayı görüntüler. Yani kısa bir deyişle, sayfa ilk olarak bulutta optimize edilir sonra sizin tarafınızdan çağırılır.

Yeni bir alternatif tarayıcı denemek istiyorsanız UC Browser denemeye değer.

UC Browser PC indir

0 yorum :

Yorum Gönder